Belgium Road Association

Choose your language

      

Remember my choice

 

Optimalisatie van het beheer van elektro-mechanische uitrustingen

Presentatie van Ir. DENIS CORNET (Service public de Wallonie – DGO1.23) gegeven op het wegencongres van Luik 2013 - thema: Verkeersveiligheid / Uitrusting / Onderhoud; beheer van het wegenpatrimonium in het kader van duurzame ontwikkeling: welke politiek voor het onderhoud?

Elektromechanische uitrustingen op het structurerend netwerk in Wallonië zijn zeer verschillend en kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën:
- uitrustingen voor de beveiliging van het netwerk (verlichting, verkeerslichten, snelheidscontrolesystemen, weerstations, ...;
- uitrustingen voor verkeersbeheer (dynamische verkeersborden, telpunten, camera’s…).
Het park van elektromechanische uitrustingen is gedeeltelijk verouderd en meeste uitrustingen bereiken hun einde van leven. Het verkeerscentrum,eind 99 geopend, en de infrastructuur voor verwerking van de verkeersinformatie en voor het beheer van de langs het wegennetwerk gevestigde uitrustingen moeten ook technisch evolueren om over efficiënte technologieën te kunnen beschikken. Die bijdrage legt de wijze uit waarop elektromechanische systemen worden beheerd om de vernieuwing van het verouderend park en het energieverbruik te rationaliseren en te beheersen en om over een efficiënt onderhoud te beschikken.

        

Gepubliceerd in:

Gepubliceerd op:

11 september 2013

Toegevoegd op:

woensdag, 27 augustus, 2014 - 10:43

Trefwoorden: