Belgium Road Association

Choose your language

      

Remember my choice

 

28 augustus 2019 - Bezoek aan de bouwplaats van de Leopold II-tunnel - Brussel

Op voorstel van Brussel-Mobiliteit organiseert de BWV op 28 augustus aanstaande voor haar leden een bezoek aan de bouwplaats van de Leopold II-tunnel.

De Leopold II-tunnel werken hebben één groot doel: de veiligheid verhogen. In de Leopold II-tunnel passeren elke dag zo’n 80.000 voertuigen – dat laat zijn sporen na. Met deze renovatie willen we het verkeer straks nog vlotter én veiliger door de tunnel laten rijden.
Welke werken voeren we precies uit? Eerst verwijderen we het asbest. De brandventilatie en de noodnissen worden vernieuwd, net als de sanitaire ventilatie, zodat concentraties van vervuilende stoffen onder de toegelaten drempelwaarden blijven. Er komen extra technische lokalen en de bestaande lokalen worden heringericht. Ook komen er 17 nieuwe nooduitgangen bij, 9 rond de Basiliek en in het Elizabethpark, 4 langs de Leopold II-laan en 4 vanaf bestaande lokalen. Reparatie en bescherming van de civiele techniek en plaatsing van brandwering staan eveneens op het programma. Ook de voorzieningen voor de signalisatie, de bewaking, gecentraliseerde bediening en beheer, communicatie, brandbestrijding, elektriciteits- en waterleidingen worden gerenoveerd. En uiteraard vernieuwen we ook het tunneldak, het wegdek, de zijwanden en de stoepen.
Al deze werken zullen uw veiligheid en die van de technische teams aanzienlijk vergroten. Ook aan het esthetische aspect besteden we de nodige aandacht. Zo zal ledverlichting ondergronds weergegeven wat zich bovengronds bevindt: blauwe leds onder het kanaal, groene leds onder een park. Deze renovatiewerken zullen ervoor zorgen dat de Leopold II-tunnel een toonbeeld van veiligheid, doorstroming en verkeersbeheer wordt.

Ontmoetingsplaats
Basiliek van Koekelberg.
De lokalen van de bouwplaats bevinden zich in het park – de blauwe zone aangeduid op de bijgevoegde kaart.
Parkeren: carpoolen of gebruik van het openbaar vervoer wordt sterk aanbevolen! – openbare parking : https://www.q-park.be/nl-be/parkeren/koekelberg/simonis/

Programma
9.30 uur ontvangst in de lokalen van de bouwplaats
10.00 uur presentatie van de werkzaamheden
11:00 uur uitrusting en vertrek voor het bezoek
13:00 terug naar de lokalen en lunch

Praktische informatie
- Deelnemen is gratis. Voel u vrij om deze informatie te delen met uw organisatie of bedrijf.
- Om veiligheids- (toegang tot de locatie, veiligheidsuitrusting voor de deelnemers, enz.) en organisatorische redenen is registreren via de website (www.abr-bwv.be) vóór 26.8.2019 verplicht.
- De presentaties worden gegeven in de taal van de spreker.

Bénédicte Houtart staat tot uw dienst voor alle verdere informatie (tel.: 02 775 82 33, b.houtart@brrc.be).

We kijken ernaar uit om u bij deze gelegenheid weer te zien.

Met vriendelijke groet
Etienne Willame

Aanwezigen

Benedicte HOUTART
Philippe Barette
Alain BROES
Laurent DONATO
Vincent HELMUS
Philippe LEMOINE
Jean-Louis MARCHAL
Willy De Lathauwer
Paul PLAK
Tom Vermeir
Luc RENS
Hinko van Geelen
Yanick Van Hoeymissen

Extra Photos

Evenement Categorie:


Datum:

Van: 
28 augustus 2019
Tot: 
28 augustus 2019

Adres:Registreren:

U kunt zich aanmelden vanaf: 
woensdag, 14 augustus, 2019
U kan zich registreren tot: 
dinsdag, 27 augustus, 2019

Bestanden: