Belgium Road Association

Choose your language

      

Remember my choice

 

21.04.2015 - Ontmoetingsdag (Couvin)

Het was prachtig lenteweer toen de leden van de BWV elkaar op 21 april 2015 ontmoetten in de Aquascope van Virelles.


Meer dan dertig personen waren ingegaan op de uitnodiging van DGO1 van SPW en hadden zich naar het uiteinde van de provincie Namen begeven om de werkzaamheden voor de aanleg van de rondweg om Couvin te bezoeken.

Zij werden verwelkomd in de Aquascope op de oevers van de vijver van Virelles en kregen van ir. J.-L. Lecomte (SPW) en M. Vander Borght (BAM-Wanty Galère) eerst wat uitleg over de werkzaamheden. Daarna brachten deze sprekers hen naar de reusachtige bouwplaats tussen Frasnes en de Ry de Rome. Per bus legden zij een aantal kilometers op de bouwplaats zelf af, waar zij onder meer verscheidene kunstwerken (bruggen, tunnel, regenwateropvangbekken, …) te zien kregen of kennis konden nemen van de uitzonderlijke maatregelen ten behoeve van de fauna (vleermuisschacht, paddentunnels, wildwissels, …). De deelnemers waren bijzonder onder de indruk van het karstverschijnsel te Frasnes (grot ter hoogte van het baanbed) en de indrukwekkende ophoging van La Platine.

Na een heerlijk buffet met plaatselijke specialiteiten woonden de leden de bijeenkomsten van de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering bij.

Op het einde van de dag dronken zij onder een stralende zon nog een glaasje met elkaar, alvorens de terugweg aan te vatten.

Onze danken aan dhr Paul Plak voor de talrijke illustraties van dit artikel.
hb-bg/dv – 19.08.2015

Extra photo's: